ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ-Ν.ΙΩΝΙΑΣ

Μία πολύ σημαντική και με έντονο συμβολισμό πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και των μαθητών του σχολείου μας ολοκληρώθηκε σήμερα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Εκπρόσωποι του Δ.Σ. του συλλόγου Γονέων και του δεκαπενταμελούς συμβουλίου των μαθητών παρέδωσαν ενώπιον πολλών μαθητών και εκπαιδευτικών σε εθελοντές του «Κοινωνικού Ιατρείου» 300 ευρώ συνολικά για την ενίσχυση της προσπάθειάς τους, από τα οποία 150 ευρώ ο Σύλλογος και 150 ευρώ οι μαθητές. Τα χρήματα προήλθαν από εκδηλώσεις των γονέων και των μαθητών.
Στη σύντομη εκδήλωση, εκπρόσωπος του Κοινωνικού Ιατρείου, αφού ευχαρίστησε γονείς και μαθητές, μίλησε για την προσπάθειά τους που σκοπό έχει την παροχή δωρεάν ιατρικής και φαρμακευτικής βοήθειας στους οικονομικά αδύναμους και ανασφάλιστους συνανθρώπους μας και ζήτησε την ενεργό συμμετοχή και την αλληλεγγύη των μαθητών και των γονέων και στο μέλλον. Από την πλευρά του συλλόγου γονέων τονίστηκε η σημασία της αλληλεγγύης στην εποχή μας, ειδικά στον τομέα της υγείας υπό καθεστώς ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά επισημάνθηκε επίσης και η ανάγκη της συνεχούς διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας από την Πολιτεία, ώστε να μην χρειάζεται κάποτε η τόσο σημαντική εθελοντική πρωτοβουλία των συνανθρώπων μας και κάθε άνθρωπος να έχει πλήρη πρόσβαση στη δημόσια ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, ανεξάρτητα από την οικονομική του δυνατότητα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s