Υπουργός Παιδείας: Έρχονται ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί στα σχολεία

Την ικανοποίηση του εκφράζει το ΔΣ του συλλόγου γονέων για τη παραπάνω δήλωση του Υπουργού Παιδείας και ευελπιστεί να γίνει άμεσα πράξη.
Υπενθυμίζουμε την ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Σύλλογός μας την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 στο χώρο του σχολείου με θέμα :

• Ψυχική υγεία και πρόληψη στις μαθητικές κοινότητες του Δήμου μας – Δημιουργία προγραμμάτων κοινωνικής παρέμβασης στο σχολείο – Εισήγηση από την νεοσύστατη Ομάδα Ψυχικής Υγείας και Πρόληψης του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Στην εκδήλωση αυτή χαιρετήσαμε τη δημιουργία προγραμμάτων κοινωνικής παρέμβασης στο σχολείο και καταδικάσαμε το ότι τα σχολεία δεν διαθέτουν ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.Μέχρι και ο Δήμος δεν διέθετε μέχρι τότε το σχετικό προσωπικό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Έρχονται ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί στα σχολεία
Κάθε πρόσφορο μέσο που έχει στη διάθεσή του ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού θα επιστρατεύσει το υπουργείο Παιδείας, όπως δήλωσε ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel.
Στους σχεδιασμούς του υπουργείου περιλαμβάνεται η τοποθέτηση ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στις σχολικές μονάδες – «ει δυνατόν σε κάθε σχολείο» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλτάς.
«Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είναι το πρώτο καταγεγραμμένο θύμα με θάνατο του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού» τόνισε ο υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας ότι απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα για την αποτροπή του φαινομένου.
Την Τρίτη ο κ.Μπαλτάς θα συμμετάσχει σε άτυπη συνάντηση με τους Ευρωπαίους ομολόγους του σκοπός της οποίας είναι η διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς αλλά και των καθηγητών και των γονιών στις ιδέες που στρέφονται κατά του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας, της ξενοφοβίας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Την Παρασκευή, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού που τιμάται στις 21 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο υπουργείο Παιδείας κατά την οποία τα παιδιά θα ζωγραφίσουν εικόνες για την κοινωνική αποδοχή και τον σεβασμό στην προσωπικότητα και τις ιδέες των συμμαθητών τους, θα συζητήσουν με τον υπουργό και θα εκφράσουν τις δικές τους σκέψεις.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s