Πρόγραμμα «Dancing to connect».

Το 2ο Γυμνάσιο Ν. Φιλαδέλφειας και η «Στέγη γραμμάτων και τεχνών» του ιδρύματος Ωνάση θα πραγματοποιήσουν από 12 – 20 Μάρτη με επιλεγμένη ομάδα 20 μαθητών (αγόρια και κορίτσια από τη Β και Γ τάξη του σχολείου) το πρόγραμμα «Dancing to connect».
H Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει για τρίτη χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους «Dancing to Connect» με στόχο

να ενισχύσει τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση, τη συνεργασία και την επικοινωνία των μαθητών μέσα από την τέχνη του χορού.
Το πρόγραμμα Dancing to Connect δημιουργήθηκε από την ομάδα Battery Dance Company της Νέας Υόρκης και έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από τους χορευτές Νικολέτα Καρμίρη, Κάντυ Καρρά, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Μάρθα Πασακοπούλου, Έλενα Σταυροπούλου, Γιάννη Νικολαΐδη, Άρη Παπαδόπουλο, Δημόκριτο Σηφάκη, Αντώνη Στρούζα και Ηλία Χατζηγεωργίου. Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν δέκα σχολεία, εκ των οποίων πέντε ανήκουν στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Αττικής και πέντε στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Ηπείρου και συγκεκριμένα στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων.
Τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα από την Περιφέρεια Αττικής είναι:
1. 3ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας
2. 2ο Γυμνάσιο Φιλαδέλφειας
3. 1ο Γυμνάσιο Παιανίας
4. 1o Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθήνας – Γεννάδειο
5. 1ο ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων
Τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα από την Περιφέρεια Ηπείρου είναι:
1. 6ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων
2. 1ο Γυμνάσιο Ανατολής
3. 8ο Λύκειο Ιωαννίνων
4. 5ο Λύκειο Ιωαννίνων
5. Λύκειο Ανατολής
Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται στους χώρους των σχολείων επί δέκα ημέρες, ενώ ο συνολικός χρόνος απασχόλησης και προετοιμασίας θα είναι 30 ώρες.
Οι δέκα ομάδες –από τα πέντε σχολεία της Αττικής και τα πέντε σχολεία των Ιωαννίνων- θα αποτελούνται από 200 μαθητές, δηλαδή η κάθε ομάδα θα απαρτίζεται από 20 μαθητές ηλικίας από 14 – 17 ετών, οι οποίοι θα εργάζονται ξεχωριστά σε χώρο του σχολείου τους με τους χορευτές-δασκάλους για το εν λόγω διάστημα. Στο τέλος του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί παράσταση των πέντε σχολείων των Ιωαννίνων στα Ιωάννινα καθώς επίσης και παράσταση όλων των σχολείων μαζί στην Αθήνα, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.
Οι ημερομηνίες των παραστάσεων είναι οι ακόλουθες:
Η παράσταση των πέντε σχολείων των Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015, ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων. Η παράσταση όλων των σχολείων μαζί θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, ώρα 19:00 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Τα πέντε σχολεία των Ιωαννίνων που έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα μεταφερθούν στην Αθήνα ώστε να δείξουν τις χορογραφίες τους μαζί με τα πέντε σχολεία της Αττικής από το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 και θα επιστρέψουν στα Ιωάννινα τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.
Οι πρόβες θα γίνονται στο χώρο του σχολείου μεταξύ 11:00-14:30 για όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
Κάθε ομάδα θα ετοιμάσει την δική της χορογραφία βασισμένη στα θέματα που απασχολούν τους μαθητές. Οι χορευτές θα βοηθούν τα παιδιά να εκφραστούν και να αποδώσουν τα συναισθήματά τους. Βασικά θέματα που θα συζητηθούν είναι η ανεκτικότητα, η συνεργασία, ο σεβασμός και η καταπολέμηση της βίας, δίνοντας όμως βήμα στα παιδιά να αισθανθούν ελεύθερα και να προτείνουν και τις δικές τους θεματικές. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου και της προετοιμασίας της τελικής παράστασης, τα παιδιά θα μάθουν και κάποια τεχνικά στοιχεία για τον φωτισμό, τον ήχο και την θεατρική παραγωγή.
Το πρόγραμμα είναι προαιρετικό, θα πραγματοποιηθεί με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων των ανωτέρω σχολικών μονάδων και δεν θα υπάρξει ουδεμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες σε αυτό.
Υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Λυμπερτού Χαρά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s