ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

Έγινε σήμερα Γενική Συνέλευση των μαθητών παρουσία εκπαιδευτικών του σχολείου. Οι μαθητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου για τη σημερινή ημέρα με μικρή διαφορά ψήφων υπέρ της κατάληψης.
Το ΔΣ του συλλόγου έχει διατυπώσει πολλές φορές με απόλυτη καθαρότητα την αντίθεσή του στις καταλήψεις σχολείων και τον συμβολισμό του κλειστού σχολείου και του λουκέτου στις πόρτες. Θεωρούμε τις καταλήψεις μορφή κινητοποίησης η οποία εν τέλει φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκει, αφού δίνει ευκαιρία στους πάσης φύσεως καλοθελητές να αμαυρώσουν τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των μαθητών. Οι αγώνες των μαθητών για τα δίκαια αιτήματά τους πρέπει να έχουν αφετηρία ανοιχτά σχολεία και να αφήνουν την ευθύνη για την απαξίωση του δημόσιου σχολείου σε αυτούς που πραγματικά την έχουν.
Επίσης θέλουμε να εκφράσουμε με τον πιο σαφή και έντονο τρόπο την απόλυτη διαφωνία μας με την εμπλοκή των εισαγγελέων και της αστυνομίας στους σχολικούς χώρους και με τις συλλήψεις μαθητών.
Τέλος καλούμε για ακόμη μια φορά όλους τους μαθητές να επιστρέψουν από αύριο στις αίθουσες διδασκαλίας και αυτό να εκφραστεί στις γενικές τους συνελεύσεις με τη συμμετοχή όλων των μαθητών.
Αύριο θα πραγματοποιηθεί Σχολικό Συμβούλιο με την παρουσία του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου, του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου και του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων. Το απόγευμα της Τετάρτης στις 7:00μ.μ. θα συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση Γονέων στο χώρο του σχολείου για την εκτίμηση της κατάστασης καθώς και για τους τρόπους αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΗΜΑ ΟΛΩΝ -ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s