Άρθρο του Προέδρου της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου μας Τάσου Κωνσταντινίδη όπως δημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο.

arthro
Το νέο σχολικό έτος άρχισε με απεργίες των εκπαιδευτικών και η αναταραχή συνεχίστηκε με αποχές μαθητών και καταλήψεις σχολείων. Γιατί, όμως, τόση φασαρία; Γιατί όλοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί, ενώσεις-σύλλογοι γονέων, απλοί γονείς, εργαζόμενοι διαμαρτύρονται τόσο έντονα; ‘Γιατί’, θα έλεγε κάποιος ‘φιλήσυχος’ πολίτης, ‘δεν κάθονται στ’ αυγά τους και δεν κοιτούν τη δουλειά τους για να μη δημιουργούν περισσότερα προβλήματα;
Ας δούμε, όμως, τι επικρατεί σήμερα στα σχολεία μας;
• Τραγική υποχρηματοδότηση και έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού.
• Παντελής έλλειψη ασφάλειας των μαθητών και των κτιρίων και ελλιπής καθαριότητα και υγιεινή.
• Απολύσεις, διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών. Μηδενικοί νέοι διορισμοί. Κενά εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες και αδυναμία κανονικής λειτουργίας πολλών ολοημέρων δημοτικών σχολείων
• Κατάργηση πλήθους ειδικοτήτων εκπαιδευτικών από τα επαγγελματικά λύκεια προς όφελος των ιδιωτικών ΙΕΚ.
• Εισαγωγή του ‘νέου λυκείου’, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω φροντιστηριοποίηση του λυκείου και τους οικονομικά αδύναμους μαθητές στις ‘σχολές μαθητείας’ ως βοηθούς τεχνίτη.
Οπότε, το αρχικό ερώτημα, ‘γιατί, όσοι διαμαρτύρονται δεν κάθονται στ’ αυγά τους…;’, μάλλον πρέπει να διαφοροποιηθεί εντελώς ως εξής: ‘γιατί τόσοι λίγοι διαμαρτύρονται και όχι όλοι;’ Αλλά αυτήν την ερώτηση μπορεί να τη θέσει μόνο ένας ενημερωμένος και υποψιασμένος ενεργός πολίτης, που ανησυχεί εκτός από το παρόν και για το μέλλον των παιδιών μας. Δεν αρκεί λοιπόν να είμαστε απλώς ‘φιλήσυχοι’. Πρέπει επειγόντως να γίνουμε πολίτες».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s