ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

παιδεια
…Πεποίθηση της Ένωσης Γονέων είναι ότι η σχολική κοινότητα πρέπει να είναι ενωμένη για την προάσπιση του κοινού σκοπού, που, όπως φαίνεται πλέον, δεν είναι άλλος από τη διάσωση της δημόσιας παιδείας, και τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο και οι μαθητές και οι ενημερωμένοι γονείς πρέπει να εκδηλώνουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους και την αλληλεγγύη τους στα δίκαια αιτήματα κάθε ομάδας της κοινότητας, δίχως όμως ακρότητες και έκνομες ενέργειες, όπως π.χ. οι τυχόν καταλήψεις εκ μέρους των μαθητών σχολικών μονάδων, στις οποίες είμαστε αντίθετοι. Πιστεύουμε ότι ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι δίκαιος, γιατί πράγματι επιχειρείται η καταρράκωση του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου, αλλά πρέπει να παραμείνει δικός τους αγώνας και να μην χρησιμοποιηθούν ακραίες κινητοποιήσεις μαθητών ως άλλοθι από τους καλοθελητές για τη συκοφάντηση της απεργίας τους. Οι γονείς πρέπει να σταθούν αλληλέγγυοι προς τους εκπαιδευτικούς και να συνειδητοποιήσουν ότι πολλοί από αυτούς έχουν ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης με τους πενιχρούς μισθούς που λαμβάνουν, ειδικά οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν μακριά από τα σπίτια τους, πολλοί δε από αυτούς χάνουν από τη μια στιγμή στην άλλη τη δουλειά τους, όπως και τόσοι άλλοι συμπολίτες μας του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα που απολύονται. Απ’ την άλλη μεριά, πιστεύουμε ότι και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να επιδείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τους μαθητές και τους γονείς τους, ιδιαίτερα τους οικονομικά πιο αδύνατους, λαμβάνοντας κάθε μέριμνα ώστε να βοηθήσουν τους μαθητές να καλύψουν, κατά το δυνατόν, τα κενά που θα δημιουργηθούν σε περίπτωση κινητοποιήσεων διαρκείας.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων πιστεύει ακράδαντα ότι όλη μαζί η σχολική κοινότητα, ενωμένη και αλληλέγγυα με κάθε ομάδα που τη συναποτελεί, έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει και να επιτύχει αρκετούς στόχους που πριν από λίγα χρόνια φάνταζαν ως αυτονόητες κατακτήσεις για τη δημόσια παιδεία, όπως η ισότητα και οι ίσες ευκαιρίες στους μαθητές στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, η ασφάλεια και η προάσπιση της υγείας των παιδιών μας, η παροχή των απαραίτητων υλικοτεχνικών μέσων για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου κ.ά.

Απαραίτητος, όμως, όρος για τη συστράτευση όλων των πυλώνων της εκπαίδευσης είναι η πλήρης και αντικειμενική ενημέρωσή τους για τα προβλήματα του σχολείου και η αποφυγή της παγίδας του κοινωνικού αυτοματισμού, παγίδα που οδηγεί εν τέλει στην απαξίωση των αγώνων των επιμέρους λαϊκών κοινωνικών ομάδων και στη συνακόλουθη ματαίωση κάθε πιθανότητας αντίστασης και αντίδρασης σε όσα συμβαίνουν γύρω μας…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s