Κατάργηση σχολικών φυλάκων

Σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου για κατάργηση των σχολικών φυλάκων εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα κατά των νέων μέτρων αλλά και τη αγωνία μας για τις επιπτώσεις στους σχολικούς χώρους. Πέραν των κοινωνικών προβλημάτων που προκύπτουν από την ανεργία εκατοντάδων συμπολιτών μας και των οικογενειών τους σε περίπτωση απόλυσής τους, παραθέτουμε ως γονείς τις παρακάτω ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας:
• Σε περίπτωση που μείνει αφύλακτη η είσοδος του σχολείου παραμονεύει ο κίνδυνος εισόδου επικίνδυνων εξωσχολικών ατόμων που -εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη ελέγχου- θα μπορούν να διαπράττουν στο χώρο του σχολείου πάσης φύσεως παράνομες πράξεις έως και σοβαρά εγκλήματα.
• Οι υλικές καταστροφές που πιθανόν θα γίνονται θα έχουν μεγαλύτερο κόστος από τον πενιχρό μισθό των φυλάκων.
• Κι αν ακόμα η είσοδος κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου κλειδώνει, η διακίνηση επικίνδυνων ουσιών (ναρκωτικών π.χ.) μπορεί άνετα να γίνεται από τους αφύλακτους χώρους του σχολείου.
• Ο Διευθυντής του σχολείου μετατρέπεται σε φύλακα, αφήνοντας τα δικά του καθήκοντα, καθώς καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου γονείς προσέρχονται για ενημέρωση.
• Τέλος, αναρωτιόμαστε μήπως, μέσω της κατάργησης των σχολικών φυλάκων, υπάρχει τελικά η πρόθεση να ανατεθεί και η φύλαξη των σχολικών κτιρίων σε ιδιωτικές εταιρίες με ό,τι αυτό συνεπάγεται;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s