Μεζούρες και ζυγαριές στα Δημοτικά και Γυμνάσια για το ΕΥΖΗΝ

πρωινοΤην επέκταση του σε όλους τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά), και   όλων των τάξεων των Γυμνασίων της χώρας, του προγράμματος με την ονομασία Ε.Υ.Ζ.Η.Ν. (Εθνική Δράση Υγείας για τη ΖωΗ των Νέων), αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας.

ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Στο Γυμνάσιο το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί σε δύο φάσεις.
Στην A΄ φάση καλούνται οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) των Γυμνασίων της χώρας, στο πλαίσιο του μαθήματός τους, να διενεργήσουν τις μετρήσεις σωματικής διάπλασης και φυσικής κατάστασης έως 31/3/2013, σύμφωνα με τις επισυναπτόμενες οδηγίες και να καταγράψουν σε έντυπα τα αποτελέσματα. Οι προτεινόμενες δοκιμασίες εμπεριέχονται στα βιβλία Φυσικής Αγωγής των Α,΄Β΄ και Γ΄ τάξεων στις ενότητες Φυσική Κατάσταση (Α΄ Γυμνασίου), Δοκιμασίες αξιολόγησης της Φυσικής Κατάστασης των μαθητών (Β΄ Γυμνασίου) και Κλασσικός Αθλητισμός και Φυσική Κατάσταση (Γ΄ Γυμνασίου).
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός (μετροταινία και ζυγαριά) θα αγοραστεί με δαπάνη του σχολείου.
Στη B΄ φάση η οποία θα διαρκέσει από 1/4/2013 έως 31/5/2013, θα διεξαχθεί η αξιολόγηση των συνηθειών διατροφής και φυσικής δραστηριότητας των μαθητών, μέσω της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης ερωτηματολογίου στο οποίο θα εισαχθούν και τα δεδομένα των μετρήσεων της α΄ φάσης (σωματική διάπλαση & φυσική κατάσταση των μαθητών). Μετά την ολοκλήρωση της εισαγωγής του συνόλου των μετρήσεων κάθε παιδιού θα γίνεται αυτόματη επεξεργασία των δεδομένων και θα δημιουργείται μονοσέλιδη Ατομική Αναφορά για κάθε μαθητή με τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων. Οι αναφορές θα πρέπει να εκτυπωθούν και να παραδοθούν στους μαθητές ή στους γονείς τους στο πλαίσιο κάποιας εκδήλωσης στο σχολείο. Η B΄ φάση του προγράμματος θα διεξαχθεί στα εργαστήρια πληροφορικής των σχολείων. Πριν την έναρξη της B΄ φάσης θα προηγηθεί αναλυτική εγκύκλιος με οδηγίες.
Για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, η καταγραφή των
μετρήσεων των μαθητών στην ηλεκτρονική φόρμα θα γίνεται μόνο με τη χρήση του
Αριθμού Μητρώου.
Για την επιτυχή διεξαγωγή του εγχειρήματος, απαιτείται η συνεργασία των Διευθυντών των σχολικών μονάδων με τους καθηγητές ΠΕ11 και ΠΕ19/20 και η εφαρμογή των επισυναπτόμενων αναλυτικών οδηγιών.
Οι αξιολογήσεις συνηθειών διατροφής και φυσικής δραστηριότητας των παιδιών θα
γίνουν από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο το οποίο έχει και την επιστημονική ευθύνη του προγράμματος (Καθηγητής Λ. Συντώσης).esos.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s